Aanleg nieuwe infra, wifi & camerasysteem voor Hotel.

Afgelopen week hebben we een mooie klus in het prachtige dorp Hilversum afgerond. Via de e-mail kwam er een aanvraag binnen voor optimalisatie van de huidige infra en wifi.
Na een inventarisatie en prettig gesprek met de eigenaar van dit mooie kleinschalige hotel, zijn we aan de opdracht begonnen. In de kelder hing nog oude KPN infra ten tijde van het analoge internet systeem. Dit alles hebben we weggehaald en op deze plek een centraal punt gebouwd met een open frame patchkast. Vanaf dit punt zijn er een heel aantal kabels getrokken naar de verschillende componenten (alles gevoed middels POE). De huidige bekabeling CAT5e (onafgeschermd)  is vervangen door een CAT6 F/UTP (afgeschermde) kabel. Hierdoor is de snelheid en stabiliteit gegarandeerd voor toekomstige veranderingen.

De wifi in het hotel hebben we vervangen voor krachtige Ubiquiti NanoHD accesspoints. In eerste instantie hebben we binnen de bestaande AP’s vervangen en hebben we op diverse plekken buiten en in de nieuw gebouwde veranda ook wifi aangelegd. Op deze manier kunnen klanten overal gebruik maken van snel internet.

Er was in dit hotel nog geen camerasysteem aanwezig. Na overleg hebben we besloten een vijftal camera’s van Hikvision te plaatsen. Omdat het hotel erg sfeervol is ingericht (doet overigens de eigenaar zelf) hebben we de kleur van de camera’s hierop aangepast. Overal hebben we zwarte camera’s geplaatst met centrale opslag in de kelder waar de data bewaard wordt. Door de zwarte kleur vallen de camera’s nauwelijks op. De camera’s zijn te bekijken op een monitor in de keuken. Voor het transport van de recorder naar de monitor verderop gelegen, hebben we een HDMI over CAT6 toegepast. Op deze manier kun je gemakkelijk op een monitor de beelden bekijken, ook al staat deze meters verderop. Daarnaast zijn via de smartphone en tablet de beelden op te roepen. Wat we ook hebben ingesteld is een meldingsysteem. Tijdens het ontbijt kan het zijn dat gasten laat pas aanschuiven. De eigenaar is dan verderop in het hotel en merkt deze klanten dan niet op. Door een virtuele lijn te tekenen op de camera in de ontbijtzaal, wordt er een push bericht gestuurd naar de smartphone van de eigenaar met een screenshot. Op deze manier weet hij dat er gasten in de ontbijtzaal zijn en kan hij er naar toe gaan. De camera’s van Hikvision ondersteunen dit soort “smart features”.

Tijdens onze werkzaamheden werd ons het verblijf in het hotel aangeboden wat zeer gewaardeerd werd. Mocht u in de buurt zijn van Hilversum en op zoek zijn naar een kleinschalig hotel met uitstekende voorzieningen en heerlijk ontbijt, raden wij Villa Trompenberg van harte aan!

Wat vind u van dit bericht?

Klik op een ster om een beoordeling te geven.

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 4

Dit bericht is nog niet beoordeeld. Beoordeel als eerste.