Data opslag en back-up

Bestanden centraal opslaan, zowel thuis als binnen het bedrijf. Dat kan met centrale data opslag en back-up. Geen externe harde schijven en USB-sticks meer. De Synology NAS (Network Attached Storage) systemen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en groottes en voor iedere situatie inzetbaar.

De NAS wordt aangesloten op het lokale netwerk van uw bedrijf of woning. Apparaten kunnen via het netwerk verbinden met de NAS om de data te kunnen benaderen.

Groottes

Er zijn verschillende formaten van de Synology NAS beschikbaar, een Rack model voor in een serverkast of staand modellen. Ieder model heeft ook verschillende hoeveelheden sloten voor de schijven beschikbaar. Hoe meer sloten en hoe groter de schijven, hoe meer opslagcapaciteit er gecreëerd wordt.

Back-up

Een back-up houdt in dat uw data op meer dan één locatie is opgeslagen. Mocht de data op een locatie deels of helemaal verloren zijn, heb je de back-up nog om gegevens terug te krijgen. Daarom is het erg van belang om belangrijke data te back-uppen.

Je kan de NAS gebruiken als back-up opslag waar je al je documenten in hebt staan en misschien ook in bewerkt. In dat geval raden wij aan om de NAS te back-uppen. Dit kan op een externe harde schijf die is aangesloten op de NAS, of je back-upt naar een externe locatie. Deze dienst bieden wij ook zelf aan, onze Remote Back-up Service.

De Remote Back-up Service externe back-up wil zeggen dat dagelijks, wekelijks of maandelijks de data van uw NAS geback-upt wordt naar onze NAS. Mocht er iets gebeuren waardoor de NAS defect raakt, (denk aan bijvoorbeeld brand) dan is de back-up van de data bij ons aanwezig, deze data is dan vervolgens weer terug te zetten op een nieuwe NAS of een externe harde schijf.

Denk goed aan back-up

Wordt de NAS ingezet om te back-uppen? Dan is de NAS jouw back-up. Wordt de NAS de enige plek waar de data op komt te staan? Denk dan aan een externe back-up oplossing als een externe harde schijf, of aan Remote Back-up Service van Van den Brink ICT.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

** Voor de Remote Backup Service is een stabiele internet verbinding vereist met een hoge uploadsnelheid **

Voordelen van een NAS

  • Schaalbaar van 1 tot 100 TB

  • Ook voor de consument!

  • Centrale opslag van data

  • Externe backup mogelijk