Data opslag en back-up

Bestanden centraal opslaan thuis of binnen het bedrijf. Met centrale data opslag en back-up. Geen externe harde schijven en USB-sticks meer. Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en groottes. De Synology NAS systemen zijn voor iedere situatie inzetbaar.

De NAS wordt aangesloten op het lokale netwerk van het bedrijf of de woning. Apparaten kunnen via het netwerk verbinden met de NAS om de data te kunnen benaderen.

Groottes

Er zijn verschillende formaten van de Synology NAS beschikbaar. Een Rack model voor in een serverkast of een staand model. Ieder model heeft ook verschillende hoeveelheden sloten voor de schijven beschikbaar. Hoe meer sloten en hoe groter de schijven hoe meer opslag capaciteit er gecreëerd wordt.

Back-up

Een back-up houdt in dat uw data op meer dan één locatie staat. Mocht de data op een locatie deels of helemaal verloren zijn heb je de back-up nog. Daarom is het erg van belang om belangrijke data te back-uppen.

Je kan de NAS gebruiken als back-up opslag waar je al je documenten in hebt staan en misschien ook in bewerkt. In dat geval raden wij aan om de NAS te back-uppen. Dit kan op een externe harde schijf die is aangesloten op de NAS of je back-upt naar een externe locatie. Deze dienst bieden wij ook zelf aan, onze Remote Backup Service.

De Remote Backup Service externe back-up wilt zeggen dat dagelijks, wekelijks of maandelijks de data van uw NAS geback-upt wordt naar onze NAS. Mocht er iets gebeuren waardoor de NAS defect raakt, denk aan bijvoorbeeld brand. Dan is de back-up van de data bij ons aanwezig, deze data is dan vervolgens weer terug te zetten op een nieuwe NAS of een externe harde schijf.

Denk goed aan backup

Wordt de NAS ingezet om te backupen? Dan is de NAS jouw backup. Wordt de NAS de enige plek waar de data op komt te staan. Denk dan aan een externe backup oplossing als een externe hardeschijf, of aan Remote Backup Service van Van den Brink ICT.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

** Voor de Remote Backup Service is een stabiele internet verbinding vereist met een hoge uploadsnelheid **

Voordelen van een NAS

  • Schaalbaar van 1 tot 100 TB

  • Ook voor de consument!

  • Centrale opslag van data

  • Externe backup mogelijk