De trage Internetsnelheid in het buitengebied is niet meer van deze tijd. Bedrijven in het buitengebied kunnen hier bijna niet mee werken, de campinghouders moeten zelf hun internet afstaan voor hun gasten. Wij dachten als het glasvezel voorlopig niet komt willen wij hen een tijdelijke oplossing aanbieden. Zo zijn wij op het idee gekomen om vanuit een punt waar wel glasvezel aanwezig is deze snelle internetverbinding naar het buitengebied te stralen. Een zender op een hoog punt waar glasvezel aanwezig is en een ander hoog punt waar we het signaal kunnen oppakken.

Het idee

Het plaatsen van 2 enorme masten was wat aan de prijzige kant. En wij verwachtten ook niet dat KPN ons in hun mast zou laten klimmen. dus we moesten een ander hoog punt hebben. In Wichmond staat een silo van Agruniek Rijnvallei. Omdat dit vroeger in beheer was van de familie Van den Brink hadden wij enige connecties om op het dak te mogen staan om te kijken of wij hier misschien een zender konden plaatsen. Eenmaal op het dak zagen wij de enorme antennes van KPN. Dit is precies wat wij ook willen gaan bouwen en tot onze verbazing zagen wij recht vooruit de kerk van Hengelo Gld. Het perfecte punt om het internet vandaan te halen. Onze antennes zouden dan mooi aan de mast van radio Ideaal kunnen hangen.

De eerste test

Voordat we grote stappen konden maken wilden we eerst kleinschalig testen. Dit hebben wij gedaan door met 2 kleine schotels data over ongeveer 500 meter te stralen. Zie het als 2 sterke WiFi antennes bij u thuis die met elkaar aan het praten zijn. Maar waar de router bij u ophoud met 10 meter gaat deze kilometers door.

Met één zender aan de muur van een woonhuis gemonteerd en de andere zender geplaatst in een weiland op een afstand van ongeveer 500 meter. De zender werd vast gemonteerd aan een camera statief op het dak “De bus lijkt nu net op zo’n auto van Stormchasers met zo’n schotel op het dak” zo is project Stormchasers begonnen.

 

De tweede test

Om in de kerk te mogen hebben wij contact gelegd met de organisatie die de kerktoren beheert. Ze vonden het een super idee om de mensen in het buitengebied te voorzien van sneller internet.
Na goedkeuring om eventueel een zender op te hangen in de kerk hebben wij een test gedaan: één zender in de kerk en één zender op de silo. Na wat richten en bijstellen hadden wij een perfecte verbinding tot stand gebracht. Op het dak van Agruniek hadden wij zicht op misschien wel 20 woningen en bedrijven die deel van dit project kunnen uitmaken. Omdat Autobedrijf Langwerden zo dicht op de silo staat wouden wij deze als eerst aansluiten als test.
Dit bevestigde dat wij het project verder gaan uitvoeren.

 

Test Langwerden

Om er zeker van te zijn dat we dit project succesvol kunnen afsluiten wilden we ook nog bij een klant een test uitvoeren. Hierbij is gekozen voor autobedrijf Langwerden, aangezien zij een zeer geschikte plaats ten opzichte van de zender genieten.

 

Aanleg kerk

Alle testen zijn goed gelukt en wij waren zeer tevreden over de resultaten. We hebben de bekabeling van beneden bij de glasvezelaansluiting helemaal naar boven laten lopen. Dat was een flinke klus. Speciaal een beugel laten maken door onze installateur en deze opgehangen in een nis die gericht is op Agruniek Wichmond

 

Aanleg Agruniek Wichmond

Net zoals in de kerk moet de zender die de verbinding tot stand brengt correct worden opgehangen samen met de sector antennes (sector antennes zijn antennes die 120 graden breed uitstralen 3x 120 is 360 dus helemaal rond)

 

Test Wichmond

Om te controleren of de sector antennes genoeg kracht hebben en om de internet snelheid te controleren hebben we een rondje om Agruniek gedaan om te controleren hoe de snelheid bij potentiële afnemers van de internet verbinding was.

 

Aanleg autobedrijf Langwerden

Na het monteren van een zender hebben we de kabel naar de nieuwe router gelegd. Alvorens we de aansluiting hebben geactiveerd, hebben we een speedtest gedaan. Deze kwam uit op 0,8Mbit Download om 0,2Mbit Upload.  na het aansluiten was deze snelheid 25Mbit Download en 10Mbit Upload.

 

In de toekomst willen wij meer van deze projecten uitvoeren, maar uiteraard willen we ook met het huidige project Stormchasers meer klanten bedienen.

Vragen of opmerkingen kunt u kwijt in ons contactformulier

Wat vind u van dit bericht?

Klik op een ster om een beoordeling te geven.

Gemiddelde beoordeling 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Dit bericht is nog niet beoordeeld. Beoordeel als eerste.