Straalverbinding

Wanneer het leggen van een kabel niet mogelijk is, of een te grote afstand is voor een kabel. Dan is er altijd nog een optie voor een straalverbinding. Een straalverbinding is eigenlijk een geconsenteerd Wifi signaal. En omdat de straalzenders van Ubiquiti de frequenties van Wifi pakt (2,4 en 5 Ghz) Hoeft hier geen vergunning voor aangevraagd te worden.

Straalzenders

Voor elke soort verbinding is er een straalzender te krijgen. Er zijn straalzenders die kleine relatief afstanden tot ongeveer 500 meter kunnen stralen. Deze straalzenders worden vaak gebruikt tussen woning en schuur die redelijk dicht bij elkaar staan.

We hebben ook straalzenders die middel grote afstanden kunnen stralen. Denk aan 500 meter tot 5 Kilometer. En voor de hele verre afstanden zijn er zenders die van 5 tot 20.  Mocht dat niet ver genoeg zijn kunnen we kiezen voor de zenders die tot 100 KM kunnen stralen. Maar voor deze zenders moeten er grote masten geplaatst worden.

Snelheid

Een straalverbinding kan hoge snelheden halen tot wel 1000 mbit/s, waardoor het een goedkope oplossing kan zijn ter vervanging van een kabel. Kabel zal altijd een voorkeur zijn. Maar wanneer dit niet mogelijk is kan een straalverbinding uitkomst zijn.

 

 

 

Ubiquiti Straalverbinding